Policist padel z mostu in umrl

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na jugu Turčije je v sredo med protesti umrl policist. Podlegel je poškodbam, ki jih je utrpel po padcu z mostu, medtem ko je preganjal protestnike. Ti so se v velikem številu tudi minulo noč zbrali predvsem v Ankari.
Oglej si celoten članek

Policist, ki je v policijskih vrstah prva žrtev teden dni trajajočih protestov, se je v sredo hudo poškodoval pri padcu z mostu v mestu Adana. Umrl je v bolnišnici še isti dan, poročanje lokalnih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg njega sta po nekaterih podatkih življenje v protestih doslej izgubila še dva protestnika, po nekaterih navedbah pa že trije. Ranjenih je bilo več sto ljudi.

Večina protivladnih protestov se je doslej odvila v Carigradu, kjer so se razvili iz protestov proti urbanističnim spremembam. Kasneje so se razširili na druga mesta.

S protestniki se bo moral soočiti tudi turški premier Recep Tayyip Erdogan, ki se prav danes vrača s štiridnevnega obiska v Severni Afriki. Erdogan je doslej kljuboval protestnikom, ki nasprotujejo konservativni politiki njegove stranke, in je menil, da se bodo razmere pomirile še pred njegovo vrnitvijo.

Še pred vrnitvijo v domovino naj bi sicer spregovoril na novinarski konferenci v Tuniziji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:30 6. Junij 2013.

    turki ukrepajo, slovenci pa .....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.