Policija varuje Belfast

Foto: Reuters protest g8 Foto: Reuters protest g8 Foto: Reuters protest g8 Foto: Reuters protest g8
Več sto demonstrantov se je danes zbralo v Belfastu na Severnem Irskem in protestiralo proti vrhu G8, ki se začne v ponedeljek. Center mesta so v strahu pred izgredi zavarovali z močno policijsko navzočnostjo.
Oglej si celoten članek

Po ocenah policistov se je zbralo kakih 1500 ljudi, vključno z okoljevarstveniki in predstavniki sindikatov. Zaenkrat sicer o morebitnih izgredih ne poročajo, za popoldne pa je načrtovano še zborovanje ter koncert, ki ga pripravljajo organizacije za boj proti svetovni lakoti.

Skupino osmih industrijsko najbolj razvitih držav G8 sestavljajo ZDA, Rusija, Nemčija, Japonska, Velika Britanija, Francija, Kanada in Italija. Skupini od januarja letos predseduje Velika Britanija.

Gostitelj, britanski premier David Cameron, je za vrh izbral tri glavne teme. To so ukrepi za učinkovitejše pobiranje davkov, liberalizacija svetovne trgovine in spodbujanje večje preglednosti s strani podjetij in držav. Na političnem polju pa bo prevladovala Sirija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.