Policija preklicala kazen. Kako to?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Policisti so kazen enostavno preklicali.
Oglej si celoten članek

Ne le na Hrvaškem, pač pa še širše se je včeraj razširila informacija glede parkirne kazni, ki jo je na svojem vozilu prejel hrvaški gasilec, potem ko je kar 20 ur pomagal gasiti enega izmed najhujših požarov, ki se je v letošnji sezoni razplamtel na Hrvaškem.

Potem ko se je širša javnost zgražala nad postopkom policije, saj naj bi gasilec na vetrobranskem steklu z napisom jasno dal vedeti, da je na prizorišču požara, se je policija vrnila korak nazaj.

Gasilci DVD Bilice so namreč objavili zahvalo policiji, češ da je slednja izkoristila zakonsko možnost ter - potem ko je preverila vse okoliščine - kazen preklicala.

"Hvala PU za hitro reakcijo in popravku nesporazuma," so na svoji Facebook strani izpostavili gasilci.

xxx

Policisti so pri tem pojasnili, da kazni ne morejo ukiniti, lahko pa jo na nek način oprostijo. Dodali so, da so bili v stiku z gasilcem, ki je prejel kazen in ugotovili, da je imel upravičen razlog za parkiranje na mestu, kjer je dobil kazen. Glede na to, da gre za prekršek, zaradi katerega ni bil nihče ogrožen, se lahko kazen odpravi, so sporočili iz PU šibensko-kninske.

20 ur gasil Gasilec gasil požar, policija ga je kaznovala zaradi napačnega parkiranja

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:23 1. Avgust 2019.

    Dvomim, da je kaj takega možno pri nas.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.