Pojedel sojetnikova pljuča

Foto: Žurnal24
38-letni francoski zapornik je pred časom ubil in pojedel tri leta starejšega sojetnika. V četrtek mu bo sodišče izreklo kazen.
Oglej si celoten članek

Do zločina je prišlo v francoskem zaporu v mestu Rouen. Zapornik Nicolas Cocaign je zločin že priznal, izgovarjal pa se je na psihične težave, s katerimi naj bi se soočal. Pred umorom sta se – tako priča morilec – sojetnika sprla zaradi osebne higiene. Ubiti naj bi morilca razjezil, ker je porabil preveč toaletnega papirja, kar naj bi zamašilo školjko v njuni celici.

Sojetnika je ljudožerec najprej zadavil, potem pa ga je začel jesti; pojedel mu je del pljuč. "Njegova osebnost me je fascinirala, zato sem mu želel vzeti dušo,“ se je izpovedal očitno moteni zapornik. Svojo izpoved je potem spremenil in rekel, da je želel samo poskusiti, kakšen okus ima človeško meso.

38-letni ljudožerec je v zaporu pristal zaradi sodelovanja v ropu, njegov pokojni sojetnik pa zaradi spolnega nasilja. Morilcu bodo kazen za zločin izrekli v četrtek; sodijo mu tako zaradi umora kot zaradi ljudožerstva. Njegov zagovornik trdi, da njegovo mesto ni v zaporu, ampak na psihiatriji.

Zločinu je prisostvoval tretji zapornik v celici, ki je bil zaradi umora v takšnem šoku, da so ga premestili v drugi zapor, kjer pa je napravil samomor.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.