Poglejte, kaj je ostalo od jahte pri Biogradu. Pomagali so tudi Slovenci.

Požar je izbruhnil na plovilu, ki je bilo zasidrano okrog sto metrov od obale.
Oglej si celoten članek

Do požara je prišlo danes dopoldne nekaj minut po deseti, poročajo hrvaški portali. Zagorelo je že med potjo jahte, ta je vendarle uspela pripluti do obale na območju Kumenata, posadka se je rešila s skakanjem v morje, poroča portal Index.hr. 

Za portal 24ur.com je Slovenka Polona Ramšak povedala, da se je po naključju njena družba s čolnom znašla v bližini, pomagali so nemško govorečim potnikom na goreči jahti. 

Ramšakova je za omenjeni portal povedala, da so žensko in moškega s kovčkom prepeljali do druge ladje, kjer so bili tudi že ostali potniki z nesrečnega plovila. 

Po njeni oceni je bilo na jahti vsaj osem ljudi, ogenj so sprva skušali pogasiti sami. K sreči so pravočasno ocenili, da ognju ne bodo kos in rešili svoja življenja. S seboj so vzeli le najnujnejše, požar se je v manj kot pol ure popolnoma razplamtel. 

Požar so pogasili gasilci iz Biograda, ki so še vedno na straži. Podrobnosti, zakaj naj bi zagorelo na plovilu, za zdaj še niso znane. 

Biograd na moru, požar

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:52 27. Junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.