Podjetni osemletnik kralj frnikul

Foto: marbleking.co.uk
Foto: marbleking.co.uk
Osemletni Britanec Harli Jordean iz Londona je zelo zgodaj vstopil v svet biznisa. Odločil se je, da bo prodajal frnikule. Tako je ustanovil svoje podjetje in zaposlil še mamo.
Oglej si celoten članek

Jordean ima že dve leti svojo spletno stran, prek katere prodaja frnikule. Letni prihodek podjetja pa znaša okoli 1200 evrov. Osemletnik je sicer toliko zaposlen, da je moral zaposliti svojo mamo in dva brata, poroča Daily Mail. Glede na to, da mu kar dobro uspeva, mladi podjetnik že napoveduje, da bo nekoč imel kar celo verigo trgovin.

"Imel bom eno izmed največjih trgovin z igračami na svetu in prodajal bom vse vrste frnikul. Mojim prijateljem je všeč, da vodim podjetje. Na začetku mi sicer niso preveč verjeli, a zdaj mi. Nekateri od njih so moji najboljši kupci," je dejal. Ob tem še pravi, da se dobro počuti v vlogi šefa in da ima rad, če še nekdo drug vodi del njegovega posla. Če bi se namreč kaj zalomilo, potem za vse ne bi mogli kriviti samo njega, pravi.

Ustanovil svojo spletno stran

Sprva je sicer Harli frnikule prodajal svojim prijateljem v šoli. Starejši otroci so mu začeli prinašati škatle teh majhnih igračk. Njegova mati mu je ponudila pomoč pri iskanju novih frnikul na internetu. A ker niso našli nobene strani, ki bi se ukvarjala samo s prodajo frnikul, mu je mati dovolila, da napravi svojo spletno stran.

"Harli je obseden s frnikulami. Včasih se zgodi, da s temi igračkami zaspi. Pred spanjem in takoj ko se prebudi, govori samo o njih. Tako so ga začeli imenovati Kralj frnikul," je dejala 51-letna mati Tina. Ob tem je še dodala, da je sinu dovolila vodenje strani, ker meni, da bo tako postal odgovornejši.

"Nisem pričakovala, da bo stran postala tako popularna. Imamo zelo veliko naročil," še pravi in dodaja, da je njen sin zelo dober šef.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:46 16. November 2011.

    in potem svizec zavije čokolado.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.