Po Twitterju: ''Potopila se je ploščad''

Foto: Žurnal24 Naftna ploščad v Mehiškem zalivu. (Foto: Reuters)
Venezuelski predsednik Hugo Chavez je javnost kar preko Twitterja obvestil, da se je potopila ploščad za črpanje zemeljskega plina.
Oglej si celoten članek

S ploščadi Aban Pearl, ki se nahaja blizu severovzhodne venezuelske obale, so rešili vseh 95 delavcev.  'Na srečo so vsi naši delavci na varnem in na srečo ni nobene nevarnosti za okolje,'' je dejal minister za nafto  Rafael Ramirez in dodal, da plin ni uhajal.

Ploščad se je najprej prevrnila, za območje je  sicer značilno visoko valovanje, vendar pravi vzrok za potopitev še ni znan. Ploščad so postavili lani, z nje so upravljali s 16 vrtinami zemeljskega plina.  

Nafta še vedno bruha

Pred manj kot mesecem dni se je zaradi eksplozije potopila naftna ploščad v Mehiškem zalivu in vse do danes niso uspeli zaustaviti izlivanja nafte.  Okoljska katastrofa je neizbežna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.