Po republikanski še demokratska konvencija

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriška demokratska stranka v mestu Charlotte v Severni Karolini začenja svojo nacionalno konvencijo za potrditev predsedniške kandidature Baracka Obame in podpredsedniške Josepha Bidna.
Oglej si celoten članek

Demokrati obljubljajo, da bo njihova konvencija veliko bolj odprta in dostopna, kot je bila republikanska v Tampi na Floridi prejšnji teden, ko je bil za predsedniškega kandidata potrjen Mitt Romney, za podpredsedniškega pa Paul Ryan.

Odprtost konvencije demokrati utemeljujejo tudi z rekordnim številom delegatov – teh bo kar šest tisoč –, pri čemer mora biti v vsaki državni delegaciji pol moških in pol žensk. Imeti morajo tudi zadostno število predstavnikov manjšin, kot so temnopolti, Latinoameričani, Azijci, homoseksualci in drugi.

Barack Obama in Joseph Biden bosta imela govor ob koncu konvencije v četrtek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.