Po Putinu Putin?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Dve tretjini ruskih državljanov bi tudi po volitvh 2018 na predsedniškem mestu radi videli Vladimirja Putina. Manj kot 20 odstotkov Rusov ima drugačno mišljenje in bi napredsedniškem mestu radi videli nekoga z drugačnim pristopom.
Oglej si celoten članek

Glede na anketo, ki jo je konec novembra izvedla neodvisna agencija Levada Center 57 odstotkov vprašanih želi, da bi aktualni ruski predsednik Vladimir Putin zmagal tudi na volitvah leta 2018. 11 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da bi bili zadovoljni tudi, če bi bil Putin zamenjan, a le z nekom, ki bi ga osebno izbral za svojega naslednika, poroča Russia Today.

18 odstotkov vprašanih bi na predsedniškem mestu rado videlo drugačno politiko, medtem kose 14 odstotkov sodelujočih v anketi ni želelo opredeliti. V isti raziskavi je 48 odstotkov Rusov menilo, da v državi trenutno nimajo politika, ki bi lahko zamenjal trenutnega predsednika.

Priljubljenost ruskega predsednika Putina že od začetka njegovega mandata stalno narašča, že nekajkrat je presegel zgodovinske rejtinge popularnosti; predvsem po dogajanju na Krimu in ruske operacije v Siriji. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.