Po požarih jih tepejo še poplave

Foto: Žurnal24 Grčijo so po uničujočih požarih prizadele še poplave.
Sever Turčije in dele Grčije so prizadela poplave, ki so v Turčiji zahtevale smrtno žrtev.
Oglej si celoten članek

Na severu Turčije so poplavljene številne vasi in ceste. Ob koncu tedna je tam v 24 urah napadlo 132 litrov dežja na kvadratni meter, vremenoslovci pa svarijo pred novimi poplavami.

O podobnih razmerah poročajo tudi iz mnogih območij Grčije, kjer je pod vodo več vasi in cest, ponekod je ohromljen promet in prekinjena dobava z električno energijo. Oblasti so na severovzhodu države razglasile izredne razmere, vojska je v nekatere vasi poslala tovornjake, s katerimi je evakuirala ogrožene prebivalce. V pripravljenosti so tudi lokalne oblasti v pokrajini Ilija, ki so jo poleti opustošili gozdni požari. Ponekod se že pojavljajo zemeljski plazovi.

Iz osrednje Španije pa poročajo o neobičajno hladnem valu. V kraju Molina de Aragona so v noči na nedeljo namerili minus 19 stopinj Celzija, kar je najnižja izmerjena temperatura v mesecu novembru v več kot 60 letih. O mrazu so ob koncu tedna poročali tudi iz drugih predelov Španije; na Mallorci je tako v petek snežilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.