Plaža zaprta zaradi možnosti eksplozije kita

Foto: Profimedija Naplavljen kadaver kita Foto: Profimedija Naplavljen kadaver kita Foto: Profimedija Naplavljen kadaver kita
Francoske oblasti zaprle plažo, ker obstaja možnost, da bi naplavljen kadaver kita eksplodiral.
Oglej si celoten članek

15-tonski kadaver kita je na plažo v bližini Saintes-Marie-de-la-Mer naplavilo v začetku meseca. Pristojni morajo najti način, kako ga bodo odstranili s plaže, saj zaradi plinov, ki se nabirajo v notranjosti kita, obstaja možnost, da bo enostavno eksplodiral.

Razmišljajo celo o tem, da bi žival nazaj v morje odvlekel čoln, nato pa bi ga razstrelili z dinamitom. Ta možnost je manj verjetna, saj bi čoln na peščeni plaži nasedel. Druga možnost pa je, da ga razkosajo in odpeljejo s tovornjakom.

V času, dokler iščejo rešitev, pa so zaprli bližnjo cesto in območje plaže, saj ne želijo, da bi se ljudje kadavru približevali ali se ga dotikali.

Da je takšna eksplozija kita lahko nevarna, dokazuje posnetek na tej povezavi (opozorilo: posnetek je zelo nazoren). 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.