Plaz pokopal najmanj 182 ljudi

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Brazilija. Reševalci si prizadevajo izpod blata odkopati morebitne preživele od okoli 200 ljudi. Število smrtnih žrtev po zadnjih podatkih znaša že 182.
Oglej si celoten članek

Zemeljski plaz v Riu de Janeiru je zasul približno 200 ljudi. Reševalci se tudi danes trudijo izkopati morebitne preživele, a je upanja čedalje manj.

Plaz se je utrgal v sredo zvečer, pod sabo pa je pokopal barakarsko naselje. Izpod blata so hitro izkopali 16 ljudi.

Domove je moralo zapustiti najmanj 14.000 ljudi, še okoli 10.000 pa je ogroženih.

Foto: Žurnal24

Kot smo pisali že včeraj, so nekateri ob tem tragičnem dogodku znova sprožili vprašanje, ali sta organizacija nogometnega svetovnega prvenstva 2014 in olimpijskih iger leta 2016 ogrožena.

Mednarodni olimpijski komite je v izjavi dejal, da bodo z brazilskimi oblastmi o tem govorili potem, ko se bodo razmere po deževju umirile.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.