Plaz je zasul najmanj 200 ljudi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi večdnevnega deževja se je na jugozahodu Kitajske sprožil plaz, ki je zasul najmanj 200 ljudi. Gasilci so jih rešili približno 80, druge še pogrešajo.
Oglej si celoten članek

Plazovi na hribovitih območjih Kitajske so sicer pogosti in vsako leto zahtevajo več sto življenj. Kritiki opozarjajo, da krčenje gozdov povzroča erozijo zemlje, zato so ponekod po močnem deževju plazovi pogostejši.

Poleg tega si reševalci na severovzhodu Kitajske prizadevajo rešiti 450 delavcev, ki so ujeti v predoru, ker ga je narasla voda poplavila. To območje z dvema milijonoma prebivalcev je sicer prizadel tajfun Damrey. Prišlo je do izpadov elektrike, poplav cest in ohromitve železniškega prometa, več krajev pa je odrezanih od sveta.

Voda je ujela tudi delavce v železniškem predoru v gradnji, vendar so gasilci več deset delavcev že rešili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.