Plavajoči sredinec za predsednika

Foto: EPA David Cerny Foto: EPA David Cerny Foto: EPA David Cerny Foto: Reuters David Cerny
V času parlamentarnih volitev na Češkem si je umetnik David Cerny drznil na reku Vltavo, ki teče skozi Prago, postaviti plavajoč prst z iztegnjenim sredincem. Sporočilo je usmerjeno v rezidenco češkega predsednika.
Oglej si celoten članek

David Cerny je v preteklosti že večkrat šokiral in se s svojimi umetnimami norčeval iz politikov, njegovo zadnje delo pa pošilja jasno sporočilo češkemu predsedniku Milošu Zemanu. Cerny noče preveč govoriti o plavajoči vijolični dlani z iztegnjenim sredincem, ki je usmerjen proti predsednikovi rezidenci, dejal je le, da skulptura govori sama zase, ter da je najbolj važno to, v katero smer je obrnjena.

Češki parlament je bil avgusta sicer razpuščen zaradi nemirov v češki politiki, potem ko je junija predsednik vlade Petr Nečas odstopil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:00 22. Oktober 2013.

    Dvoličnost. Ker je tip očitno že imel neke razstave in je član kakšne akademske skupine, ga nazivajo z umetnikom ne …

  • 12:28 22. Oktober 2013.

    Ali seda, da bi to "umetničko delo" preselili na Ljubljanico??

  • 08:58 22. Oktober 2013.

    Zanimivo zaradi tega, kar taka gesta pomeni in tudi zaradi tega, kaj se imenuje "umetnost" in "umetnik".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.