Plačajo 2000 evrov, če se preselite v ta kraj

Foto: Facebook/Daniele Galliano
Foto: Facebook/Daniele Galliano
Ker je trenutno na območju le 394 prebivalcev, so se odločili ponuditi finančno spodbudo tistim, ki bi se preselili k njim.
Oglej si celoten članek

Ligurijski kraj Bormida šteje 394 prebivalcev, kar je po mnenju tamkajšnjih oblasti premalo. Ker želijo v svoje kraje pritegniti nove ljudi, so se odločili ponuditi finančno spodbudo. Vsem, ki bi se preselili v kraj in v ta namen najeli stanovanje, obljubljajo najemnino že od 50 evrov na mesec. Z januarjem prihodnje leto pa bi vsem, ki bi prijavili stalno prebivališče v Bormidi, plačali 2000 evrov. 

"Vsakdo je dobrodošel tukaj," je za The Guardian dejal eden od članov tamkajšnjega krajevnega sveta. "Smo majhna, a odprta skupnost. Živimo v hribovskem območju, a nedaleč od morja."

Na objavo Daniela Galliana na Facebooku se je odzvalo veliko ljudi. Zanimanje so izrazili ljudje z vsega sveta, od katerih so se bili mnogi pripravljeni odpovedati finančni spodbudi. Kot glavno zahtevo so postavili dobro internetno povezavo, ki bi jim omogočila delo na daljavo. 

V kraju imajo štiri restavracije, knjižnico, lekarno, pošto, ki je odprta trikrat tedensko, trgovino in manjše prenočišče. Zdravnik vas obišče trikrat tedensko. Vodja ene od restavracij pravi, da se v vasi ne dogaja veliko. "Življenje je preprosto in naravno. Imamo gozdove, koze, cerkev in veliko dobre hrane. Tukaj živimo brez stresa."

V Italiji naj bi bil zaradi odseljevanja ogrožen obstoj približno 2500 vasi. Kulturno ministrstvo je letošnje leto razglasilo za leto vasi, v okviru česar želijo promovirati turizem v teh krajih. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:05 9. Maj 2017.

    Ja zakaj pa potem ne greš???

  • 05:39 9. Maj 2017.

    Tudi jaz bi odšel, če bi bil mlajši. Sem gledal na Google zemljevidu in preprosto lepo!

  • 22:46 8. Maj 2017.

    Manj kot 25km do starega obmorskega mesta, v čisti, neokrnjeni naravi, brez Pahorja, Cerarja, Trumpa, vojn,...mediteranska klima, možnost pridelovanja hrane.... …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.