Pilot izgubil zavest, potnica prevzela nadzor

Foto: pipistrel.si
Foto: pipistrel.si
V Španiji se je zgodila nenavadna letalska nesreča. Nedaleč od pristajalne steze letališča v Sevilli je strmoglavilo ultralahko letalo, ki ga je bila primorana pilotirati ženska brez izkušenj s pilotiranjem.
Oglej si celoten članek

Ženska je morala prevzeti nadzor nad letalom potem, ko je pilot izgubil zavest. V nesreči je ženska utrpela več modric in opeklin.

Kot poroča francoska tiskovna agencija, je pilot umrl, čeprav ni jasno, ali je podlegel poškodbam ob strmoglavljenju. Vodja intervencijske službe je dejal, da je moški verjetno umrl že med letom. Španski mediji sicer poročajo, da sta bila pilot in njegova potnica poročena.

Žensko so pri pilotiranju letala usmerjali v kontrolnem centru, prav tako so pristojne službe aktivirale helikopter in letalo, ki sta potnico vodila do pristajališča. Kljub pomoči je letalo strmoglavilo okoli tri kilometre pred začetkom pristajalne steze na letališču v Sevilli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.