Papež napovedal, da bo udaril na vso moč

Foto: EPA/DAVID MAIALETTI / POOL Papež Frančišek Foto: Profimedia papež Frančišek čilski škofi
Papež Frančišek je danes boj proti spolnim zlorabam otrok označil za ključno nalogo katoliške cerkve.
Oglej si celoten članek

Med molitvijo angelovega čaščenja je zbrane na Trgu svetega Petra pozval, naj molijo za srečanje predsednikov škofovskih konferenc o spolnih zlorabah, ki ga bo ta teden gostil v Vatikanu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na srečanju o zaščiti otrok v katoliški cerkvi, ki bo potekala od četrtka do nedelje, pričakujejo več kot sto predsednikov škofovskih konferenc z vsega sveta in še več deset drugih udeležencev, med drugim tudi predstavnike žrtev.

Katoliško cerkev pretresa vrsta pedofilskih škandalov, v katere so vpleteni duhovniki z vsega sveta - od Avstralije prek Evrope do Severne in Južne Amerike.

Papež je v soboto razrešil duhovniškega poklica nekdanjega ameriškega kardinala Theodora McCarricka, ki ga je disciplinska komisija v Vatikanu spoznala za krivega, da je odrasle in mladoletne napeljeval k spolnim odnosom. 88-letnik je prvi kardinal, ki je bil razrešen duhovniškega poklica zaradi spolnih zlorab.

Foto: Profimedia papež Frančišek čilski škofi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:50 20. Februar 2019.

    Ali gre po abecedi. Naš najvišji gotovo ne bo prav kmalu na vrsti!

  • ode
    09:01 20. Februar 2019.

    Na vso moč bo udaril in že tolče po državah in politikih, ki nočejo sprejeti imigrantske zalege. Koliko imigrantov je …

  • 00:18 18. Februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.