Papež blagoslovil desetletnika na vozičku

Foto: EPA
Foto: EPA
Papež Frančišek, znan po pomoči revnim in bolnim, je ob prihodu v Philadelphio, med množico zagledal dečka na vozičku.
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek je pripotoval v Philadelphio, kjer bo nocoj na velikem svetovnem srečanju družin, sklenil obisk v ZDA. V mestnem parku Benjamina Franklina pričakujejo okrog milijon ljudi.

Ob prihodu iz New Yorka v Philadelphio pa je papež s precej nenadno potezo presenetil ljudi, ki so se zbrali na letališču pa tudi svoje osebje in varnostnike. Po tem, ko je njegov Fiat že spreljal, je papež med zbranimi namreč zagledal fanta na vozičku in od svojega voznika v trenutku zahteval, da avto ustavi.

Papež je stopil proti množici, se sklonil preko ograje in fanta poljubil. Njegova poteza je seveda močno ganila prisotne, ženska, ki je spremljala 10-letnega Michaela Keatinga, se je papežu v solzah zahvalila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:14 27. September 2015.

    pa tisti ki so jim našli zlate palice!

  • 13:38 27. September 2015.

    Izredna človeška srčnost velikega Človeka, fascinantno.

  • 10:37 27. September 2015.

    ... pa še več njemu podobnih

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.