Orkan Earl pregnal turiste

Foto: Žurnal24 Earl naj bi se do ponedeljka zvečer močno okrepil, turisti pa so že morali zapus
Orkan Earl je še povečal svojo moč nad Atlantskim oceanom in se okrepil v orkan 2. stopnje.
Oglej si celoten članek

V Atlantiku se krepi orkan Earl, ki že ima vetrove s hitrostjo 160 kilometrov na uro. Earl se približuje Karibskemu otočju, medtem ko je orkan Danielle izgubil nekaj moči, sporoča ameriški Nacionalni center za orkane.

Earl trenutno divja na območju otoka Saint Martin, ki leži okoli 300 kilometrov vzhodno od Portorika. "Do ponedeljka zvečer pričakujemo, da se bo njegova moč še okrepila. Izdali smo že opozorila na otokih, kjer je največ turistov," so sporočili iz tamkajšnjega centra za orkane.

Oblasti pričakujejo, da bo Earl do srede dosegel tudi Ameriške Deviške otoke in Portoriko. Karibska letalska družba LIAT pa je zaradi močnega vetra in bližajočega se neurja odpovedala okoli 41 poletov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.