Orban pred fotoreporterji prejel kitajsko cepivo

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Madžarska je prva članica EU, ki v boju proti pandemiji uporablja cepiva, ki nimajo dovoljenja Evropske agencije za zdravila (Ema) za uporabo v uniji. Predsednik madžarske vlade Viktor Orban, ki je zaradi novega vala napovedal težke dneve za Madžarsko, se je cepil s kitajskim cepivom.
Oglej si celoten članek

Madžarska je prva članica EU, ki v boju proti pandemiji uporablja rusko cepivo Sputnik V, ki nima dovoljenja Evropske agencije za zdravila (Ema) za uporabo v uniji. Madžarska je prav tako kot prva članica EU začela uporabljati še kitajsko cepivo, ki prav tako nima dovoljenja Evropske agencije za zdravila (Ema). Množično cepljenje proti covidu-19 s cepivom kitajskega proizvajalca Sinopharm se je že začelo.

Svet Bodo cepivo sputnik V izdelovali na slovenskem pragu?

"Imam slabe novice"

Med prvimi, ki so prejeli kitajsko cepivo je tudi madžarski premier Victor Orban, ki je novi val širjenja koronavirusa v svoji državi sporočil na dramatičen način: "Imam samo slabe novice. Pred nami sta dva najtežja tedna od začetka pandemije koronavirusne bolezni 19," je državljanom v videu prek Facebooka pred dnevi sporočil predsednik madžarske vlade Viktor Orban. 

Slovenija Janša: Interes za cepljenje je med ljudmi zelo velik

"Število okužb z novim koronavirusom narašča in bo še naraščalo zaradi novih mutacij virusa," je še dejal Orban.
Orban je prejel kitajsko cepivo proizvajalca Sinopharm, saj upa, da bo s tem zajezil skepso javnosti v kitajsko cepivo. Madžari slabo zaupajo tako kitajskemu cepivu kot ruskemu cepivu Sputnik V.

"Cepljen sem," je zapisal Orban na Facebooku, kjer je objavil tudi fotografije in videoposnetek, s katerih je razvidno, kako mu zdravnica vbrizgava cepivo. Objavil je tudi fotografijo s škatlico, v kateri je steklenička s cepivom.

Foto: Profimedia Cepivo covid

Svet Vse glasnejša opozorila in kritike

Orban, ki je kritičen do EU, ker ni dovolj hitro zagotovila dovolj cepiva, je pozval državljane, naj se znebijo pomislekov glede kitajskega cepiva, o njegovih pozitivnih učinkih pa poročajo tudi provladni mediji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Brez kitajskega in ruskega cepiva bi bili v velikih težavah, " je v petek dejal Orban.

Napovedal je, da bo 2,6 milijona Madžarov, ki so se doslej prijavili za cepljenje proti covidu-19, do začetka aprila cepljenih z vsaj enim odmerkom cepiva.

Doslej je bilo na Madžarskem z vsaj enim odmerkom cepiva cepljenih pol milijona ljudi, med njimi največ s cepivom Pfizerja.

Covid-19 Še ena dobra novica o cepivu, ki ga pričakujemo tudi v Sloveniji

V Sloveniji trenutno cepijo s tremi različnimi cepivi, in sicer proizvajalcev Pfizer-BioNTech, Moderna in AstraZeneca, slovenski premier Janez Janša pa je pred časom napovedal, da bi lahko v Sloveniji uporabili vsa varna cepiva, tudi ruska, indijska in kitajska.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 21:54 4. Marec 2021.

    A prejel je B-kompleks ....

  • 19:57 28. Februar 2021.

    Idiopti, še kar terate te psihoze. Ne rabite. Kdor je padel, je padel in mu ni pomoči, ostali smo pa …

  • 19:56 28. Februar 2021.

    Za hip sem pomislil, da ste že nehali s tem covid nategom in bockanjem s to scalnico, pa vidim, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.