Orangutan obseden z iPadom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriški živalski vrt svojim opicam omogoča dostop do najnovejše računalniške tehnologije. Zlasti pa pri uporabi najnovejših aplikacij na tabličnem računalniku iPad uživa mlad orangutan Mahal.
Oglej si celoten članek

V živalskem vrtu v mestu Milwaukee v ameriški zvezni državi Winsconsin so pred letom dni nabavili najnovejše iPade kot način obogatitve aktivnosti za svoje primate. Sedaj bodo poslopje, v katerem prebivajo opice, opremili z brezžičnim internetom, tako da bodo lahko opice med seboj komunicirale preko spletnih kamer, ljudje pa jih bodo tako lahko v živo spremljali na svojih računalnikih.

Nad iPadi so najbolj navdušeni orangutani. Mahal najraje skozi rešetke kletke s svojimi prsti drsi po iPadu ter s svojo najljubšo računalniško aplikacijo z živimi barvami riše po zaslonu. Ko s svojim jezikom potreplja zaslon, se ta zasveti, zaigra pa njegova najljubša pesem Twinkle, Twinkle Little Star.

Mahal in še dva orangutana živalskega vrta bodo tablice kmalu uporabljali še za komuniciranje z orangutani iz drugih živalskih vrtov in rezervatov. Že zdaj so fascinirani nad videoposnetki drugih orangutanov.

Z iPadi do večje promocije primatov

V živalskem vrtu menijo, da bodo prenosi v živo preko spleta pritegnili zanimanje še večjega števila ljudi. Pa tudi, da se bodo gledalci navezali na orangutane in zato želeli intenzivnejše sodelovati v boju za zaščito teh ogroženih opic.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:51 6. April 2012.

    Sem mislu,da je slika od SDS-ovcev na sestanku??

  • 14:34 6. April 2012.

    Celo opice v ameriškem živalskem vrtu obvladajp PC in iPad. V Sloveniji pa Janković še zmeraj tipka na pisalni stroj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.