Opustošenje na ulicah, smrtne žrtve

Foto: Epa Neurje Herwart pustoši po Evropi Foto: Epa Neurje Herwart pustoši po Evropi Foto: Epa Neurje Herwart pustoši po Evropi Foto: Epa Neurje Herwart pustoši po Evropi Foto: Epa Neurje Herwart pustoši po Evropi
Močno neurje Herwart pustoši po predelih srednje in severne Evrope, najmanj pet ljudi je umrlo v Nemčiji, na Poljskem in Češkem.
Oglej si celoten članek

Številne težave so v železniškem prometu, neurje Herwart onemogoča tudi letalski promet in pilotom povzroča številne težave pri vzletih in pristankih.

"Neurje Herwart je v Nemčiji povzročila pravi kaos. Piloti so dali vse od sebe, večina je svojo nalogo opravila izvrstno," je napisal avtor objavljenega posnetka z letališča v Dusseldorfu, ki se naglo širi na spletu.

Na letališče se je odpravil, da bi posnel Boeing 747. Glede na vremenske okoliščine je posnel več pristankov in vzletov letal in posnetke objavil na Youtubu.

Neurje, ki je razkrivalo strehe in podiralo drevesa ter povsem opustošilo ulice je umrlo najmanj pet ljudi. Številne težave imajo v Nemčiji, na Češkem, Polljskem, v Avstriji. V Nemčiji se poleg močnega vetra soočajo s poplavami.

Foto: Epa Neurje Herwart pustoši po Evropi

Vreme Kakšen bo vikend?

V narasli reki v Nemčiji se je utopil 63-letnik, za ostale žrtve je bilo usodno padlo drevje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.