Okužba s smrtonosnim virusom Zahodnega Nila

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V New Yorku so odkrili primer okužbe s smrtonosnim virusom Zahodnega Nila. Za zdaj le pri pticah.
Oglej si celoten članek

Primer okužbe so odkrili na Staten Islandu, ki je del mesta. Virus, ki so ga v ZDA prvič zaznali leta 1999 v New Yorku, lahko povzroči meningitis in encefalitis.

Leta 2009 umrlo 32 ljudi

Virus so prvič identificirali leta 1937 v Ugandi. Okužbo prenašajo komarji, najpogosteje prek ptic. Večina okužb je povsem nenevarna in brez posledic. Leta 2009 je v ZDA zaradi omenjenega virusa umrlo 32 ljudi, kar je manj kot odstotek od vseh zaznanih okužb.

Previdno zjutraj in zvečer

Tokrat so na ogroženih območjih že postavili pasti za komarje in opozoril ljudi, naj bodo previdni zjutraj in zvečer, ko so komarji najbolj aktivni. Še posebej je opozorilo namenjeno starejšim od 50 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.