Ogorčeni zaradi radijskega žreba

Foto: Žurnal24 Predsednik SMS Darko Krajnc se jezi na Radio Slovenija.
Državna volilna komisija je izžrebala vrstni red enajstih političnih strank in nestrankarske skupine, radijski žreb nastopov pa je razjezil predsednika SMS.
Oglej si celoten članek

Žreb na Državni volilni komisiji je odločil, da bo na prvem mestu na glasovnici za evropske volitve Nova Slovenija, sledi ji Stranka mladih. Na zadnjem mestu je lista kandidatov Slovenske ljudske stranke.

Na javnem radiu je bilo v torek žrebanje terminov za predstavitve kandidatov, ki pa se je, kot nam je povedal predsednik Stranke mladih Darko Krajnc, končalo tako, da SMS svoje kroglice ni hotela izvleči. “Če nas volilna komisija jemlje enakopravno, kako lahko nacionalni medij razdeli žogice na parlamentarne in neparlamentarne,” je ogorčen Krajnc. SMS je na parlamentarnih volitvah nastopila skupaj s Slovensko nacionalno stranko, a nima poslancev v parlamentu.


Vrstni red strank na evropskih volitvah:

1. Nova Slovenija
2. Stranka mladih Slovenije
3. SLS
4. Krščanski socialisti Slovenije (KSS)
5. SD
6. Združeni Zeleni
7. DeSUS
8. SDS
9. Zaresa
10. Neodvisna lista za pravice bolnikov
11. LDS
12. SNS

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.