Ogenj vzel sedem od devetih

Foto: Žurnal24
V nočnem požaru v nekem japonskem domu za onemogle je umrlo sedem ljudi. Preživela sta le dva oskrbovanca in skrbnica.
Oglej si celoten članek

Vsi so bili oskrbovanci privatne ustanove v Saporu na severu države, štiri so bile ženske, trije pa moški, vsi starejši od 60 let. Eden od oskrbovancev in strežnica sta bila v požaru ranjena in so ju prepeljali v bolnišnico, vendar nista v življenjski nevarnosti.

24-letna strežnica je bila v trenutku izbruha požara okoli pol tretje ponoči edina zaposlena v ustanovi. Povedala je, da je zagorela električna grelna naprava v lobiju lesene stavbe, ogenj pa se je nato hitro razširil po konstrukciji.

Stavba je bila sicer zgrajena kot privatna hiša, v dom za ostarele je bila preurejena leta 2005. V njej je prebivalo devet oskrbovancev, eden je bil v času tragedije odsoten.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.