Odstopi v srbski vladi

Foto: Žurnal24
Srbski podpredsednik vlade in gospodarski minister Mlađen Dinkić je odstopil. Položaja so ga stale izjave, ki naj bi rušile ugled vlade. To je že tretji ministrski odstop v mesecu dni.
Oglej si celoten članek

Včeraj je premier Mirko Cvetković sprožil postopek razrešitve ministra Mlađena Dinkića, in sicer zaradi izjav, ki naj bi rušile ugled vlade in pod vprašaj postavljale njeno enotnost. A minister se je čez noč odločil, da bo kar sam odstopil.

V odstopni izjavi je Dinkić zapisal, da želi, da srbska vlada ostane stabilna do konca mandata, sam pa ne bi rad predstavljal ovire pri srbskih prizadevanjih za vključevanje v evropske integracije. Dodal je, da ni imel namena svoje stranke G17 plus potegniti iz koalicije.

Dinkić je sicer pred tem dejal, da je vlada izgubila avtoriteto, Cvetkovića pa obtožil, da se ni pravilno spopadel z naraščajočim družbenim nezadovoljstvom v Srbiji. Pozval je tudi k nujnim spremembam za ponovno vzpostavitev javnega zaupanja v vladajočo koalicijo.

V ponedeljek je sicer svoj odstop ponudila tudi ministrica za nacionalne naložbe Verica Kalanović, minister za zdravje Tomica Milosavljević pa je odstopil pred mesecem dni. Oba sta člana stranke G17 plus, kot razlog za odstop pa sta navedla osebne razloge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.