Odslej bodite pozorni na to potezo v McDonaldsu

Foto: Profimedia
Skrita tehnika, ki naj bi jo svoje zaposlene v McDonaldsu učili glede polnjenja krompirčka.
Oglej si celoten članek

Med debato o spornih praksah delodajalcev je nekdanji zaposleni pri McDonaldsu na omrežju Reddit priznal, kako pri verigi s hitro hrano vplivajo na količino krompirčka, ki jo odmerjajo strankam. 

Tako naj bi predpostavljeni od njega zahtevali, da, ko prime v roke kartonček, tega nekoliko stisne in mu s tem zmanjša prostornino. Zaradi tega gre vanj manj ocvrtega krompirčka, kot bi ga šlo sicer, s tem pa ob vsej ogromni količini krompirčka, ki ga restavracije postrežejo vsak dan, na dolgi rok lahko restavraciji veliko prihrani.

"V vsem času sem imel samo eno stranko, ki se je pritožila. Ves svoj krompirček je usul ven in ga nato znova stresel v karton. Ta je bil sedaj na pol prazen. Moral sem mu ga dodatno napolniti. Bil sem zelo v zadregi. Od takrat je minilo že sedem let, pa še danes vidim izraz na njegovem obrazu."

Zdravje Končno razvozlana skrivnost okusne omake

Da je ta praksa v široki uporabi, je potrdil drug uporabnik Reddita, ki trdi, da je bil odgovoren za nabavo surovin pri McDonaldsu. Ob tem je pojasnil, da McDonalds prav s krompirčkom ustvarja ogromne marže, saj je sama surovina - narezan krompir, količinsko "smešno" poceni. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 10:13 29. Oktober 2017.

    Pa pazite, da vam mehurčkov iz kokakole ne ukradejo.

  • 09:48 29. Oktober 2017.

    verjetno ja, marsi kje imajo free refill pijač, 3x si jo lahko naliješ za isti denar, zdaj bodo pa na …

  • 06:54 29. Oktober 2017.

    najbolj sem pozoren na mcdonalds ,da niti ne stopim v njega oz.ga tudi pogledam ne,obupno zanič hrano imajo,en kup konzervansov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.