Odprava izrednih razmer v Gruziji

Foto: Žurnal24 Protestniki so skoraj teden dni protestirali proti predsedniku Sakašviliju.
Gruzijski parlament se je odločil, da bodo v petek v Gruziji odpravili izredne razmere, ki so jih uvedli minuli teden po nasilnem policijskem zatrtju protivladnih protestov.
Oglej si celoten članek
"Narod ni več v nevarnosti, zato ni potrebe po podaljšanju izrednih razmer," je sporočila predsednica gruzijskega parlamenta Nino Burdžanadze, potem ko so poslanci s 142 glasovi proti dvema potrdili odpravo izrednih razmer.

Izredne razmere bodo nehale veljati v petek ob 7. uri po lokalnem času. Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili je 15-dnevne izredne razmere uvedel 7. novembra, potem ko je policija nasilno zatrla opozicijske proteste v Tbilisiju, pri čemer naj bi bilo ranjenih več kot 500 ljudi. Proteste so zatrli, potem ko so protestniki skoraj teden dni v prestolnici izražali nasprotovanje Sakašviliju in za pomlad prihodnje leto zahtevali sklic predčasnih parlamentarnih in predsedniških volitev.

Sakašvili je nato sporočil, da bodo 5. januarja 2008 pripravili predčasne predsedniške volitve. Rusko zunanje ministrstvo je danes napoved teh volitev označilo za farso, saj naj bi bil njihov namen ohraniti Sakašvilija na oblasti.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.