Odkrili eksplozivno telo

Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilska vojska in policija zaskrbljeni zaradi varnosti.
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek je v ponedeljek v Riu de Janeiru naletel na veliko množico navdušenih vernikov, vendar tudi na protestnike, ki so izkoristili medijsko prisotnost za nadaljevanje demonstracij proti javni porabi. Za papežev obisk je namreč iz državne blagajne šlo 53 milijonov evrov.

Množica, ki je papežu izrekla dobrodošlico, je bila sicer veliko večja od protestnikov, kar pa ne pomeni, da brazilska policija in vojska v teh dneh nista zelo zaskrbljeni. Frančišek se je namreč iz letališča odpeljal v majhnem osebnem avtu s spuščenimi okni, skozi katera je navdušena množica metala rože, darila in pisma.

Več prijetih in poškodovanih

Blizu svetišča Aparecida v São Paolu, kamor bo papež po programu odpotoval v sredo, je vojska našla doma narejeno eksplozivno napravo. Agencije poročajo tudi o več prijetih osebah in ranjenih v nasilju, ki je izbruhnilo med protestniki in policijo, potem ko je nekdo iz množice odvrgel molotovko, policija pa je odgovorila z vodnimi topovi, solzivcem in gumijastimi naboji.

Za varnost papeža, ki navdušuje vernike po svetu s svojo skromnostjo, sicer skrbi 30 tisoč policistov in vojakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.