Obsodili Jacquesa Chiraca

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Francosko sodišče je zaradi korupcije obsodilo nekdanjega predsednika Francije Jacquesa Chiraca na dveletno pogojno kazen.
Oglej si celoten članek

Francosko sodišče je na dve leti pogojne kazni obsodilo nekdanjega predsednika Francije Jacquesa Chiraca zaradi poneverbe in zlorabe položaja v procesu, ki se nanaša na nezakonito financiranje Chiracove konservativne stranke v času, ko je bil župan Pariza.

79-letni Chirac na današnji razglasitvi razsodbe ni bil navzoč. Zdravniki so namreč pred meseci ugotovili, da iz zdravstvenih razlogov ni sposoben sodelovati na zaslišanjih. Sodišče je tako v začetku septembra sklenilo, da se lahko sojenje nadaljuje v Chiracovi odsotnosti.

Osumljen korupcije

Sodni proces se je nanašal na dva primera navideznih zaposlitev, ki naj bi jih odprli, da bi na ta način pridobili sredstva za Chiracovo stranko v času, ko je bil župan Pariza med letoma 1977 in 1995.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:47 15. December 2011.

    pogojna kazen...oblastniki zdaj lahko v miru kradete,lažete,zavajate ,če vas dobijo dobite samo pogojno kazen!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.