Objavljene fotografije ruske zveri, na katero je Ukrajina odprla lov

Foto: Socialna omrežja
Foto: Socialna omrežja
Identificirali so ruskega vojaka, ki je kastriral kasneje umorjenega ukrajinskega vojnega ujetnika. Med mučenjem so krvniki klicali žrtvino ženo.
Oglej si celoten članek

Potem, ko je na socialna omrežja prišel grozljiv posnetek kastracije ukrajinskega vojnega ujetnika, so zdaj sledile še fotografije ruskega vojaka, ki naj bi dejanje storil. 

Gre za 39-letnika, ki je doma iz avtonomne republike Kalmikije pri Kaspijskem morju na meji z Dagestanom. Pripada t. i. vojaški enoti Brijanka SSSR, ki naj bi v minulih mesecih bojevanja v Ukrajini zagrešila že številne zločine, znana pa je po izredni brutalnosti. Pripadniki skupine so bili v preteklosti fotografirani med nacističnim pozdravljanjem. 

Grozljivo Video kastriranja ukrajinskega vojaka šokiral svet

Foto: Socialna omrežja Ruski vojak

Ukrajinski viri poročajo, da je bil 39-letnik do vstopa v vojsko v glavnem mestu pokrajine Elista običajen mehanik, ki se je povrh zapletel s policijo zaradi finančnih goljufij, poroča Daily Mail. 

Vojaka so identificirali na podlagi primerjave videoposnetkov. S svojo značilno zunanjo podobo s klobukom, verižico in insignijami se je namreč že pojavil v reportaži ruske televizije (na posnetku spodaj). Ta je kazala pripadnike enot čečenskega voditelja Ramzana Kadirova, kako preverjajo ostaline tovarne Azot v Severnodonecku. Z objavo identitete oziroma fotografij vojaka je ta postal najbolj iskana tarča med ruskimi vojaki. 

Svet Umrl Putinov ključni mož, Kijev slavi

Bolni posnetki izživljanja

Na videoposnetku kastriranja, ki se je v minulih dneh pojavil na socialnih omrežjih, je videti ruskega vojaka v omenjeni obleki, ki se v rokavicah in z nožem približa ob tla stisnjenemu ukrajinskemu ujetniku in mu odreže genitalije. Te nato kaže v kamero.

Ostali prisotni vojaki se ob tem zabavajo, v drugem videu je celo prikazano, kako kličejo po telefonu žrtvino ženo. Spet v tretjem videu pa je vidno, da žrtev tisti večer ustrelijo v glavo in truplo vlečejo z vrvjo po ulicah.

Kje in kdaj natančno je bilo grozodejstvo posneto, ni znano. Videoposnetki delujejo avtentično.

O obsegu brutalnosti ruskih vojakov v Ukrajini se je svet prvič resno zavedal s prizori v mestu Buča v bližini Kijeva, kjer so našli dokaze načrtnega terorja nad lokalnim prebivalstvom z mučenji, posiljevanji in eksekucijami. Enota, ki se je umaknila iz Buče, je bila kasneje odlikovana s strani ruskega predsednika Vladimirja Putina. Ukrajinsko tožilstvo zbira dokaze o več kot 14 tisoč ruskih zločinih v petih mesecih vojne. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 47

  • 08:38 31. Julij 2022.

    za razmislek za vso mladež .. pejte mal v arhive vietnamska vojna in "slavne" fotke. po drugi strani .. nisem …

  • 18:20 30. Julij 2022.

    Vsepovsod se najdejo kakšne črne ovce in tako je tudi v tem primeru. Ampak nikoli, res nikoli se ne ve, …

  • 17:23 30. Julij 2022.

    Uhh.. danes so Ukrajinci ubili 50 svojih vojakov, med raketiranjem zapora za vojne ujetnike. Ukrajinci delajo največje vojne zločine in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.