Obisk odpovedan zaradi letala

Foto: Žurnal24 Silajdžić med govorom na mednarodnem gospodarskem sejmu v Mostarju aprila letos.
"Prvi mož predsedstva BiH Silajdžić prvič po 18 letih prihaja na obisk v Beograd, kjer ga bo sprejel srbski predsednik Tadić," se je napovedovalo še danes zjutraj. Obisk je po zadnjih informacijah odpovedan.
Oglej si celoten članek

Še zjutraj napovedovani obisk Harisa Silajdžića, predsednika predsedstva Bosne in Hercegovine v Beogradu, je odpovedan zaradi okvare na letalu. "Protokol predsedstva BiH je v stiku s protokolom predsednika Srbije. Zagotoviti poskušamo možnosti, da bi obisk izpeljali jutri," piše v uradnem sporočilu.

Silajdžić naj bi iz New Yorka, kjer je sodeloval na seji Varnostnega sveta, prek Münchna pripotoval v Beograd. Najavo svojega obiska je že prejšnji teden pospremil z besedami, da "med Srbijo ter Bosno in Hercegovino obstajajo odprta vprašanja, ki jih je treba reševati".

Na vprašanja, s čim so izpolnjeni pogoji, da po 18 letih prvič obišče Beograd, je odgovoril, da je v prejšnjih letih že večkrat poudaril, da bo nekdanjo skupno prestolnico obiskal šele takrat, ko bo Beograd ponudil opravičilo; v prvi vrsti žrtvam vojnih zločinov, ravno tako pa tudi zaradi politike nekdanjega režima proti Bosni in Hercegovini.

"To opravičilo je eksplicitno ponujeno v nedavno sprejeti deklaraciji o Srebrenici, s tem pa so stekli tudi pogoji za moj obisk," je povedal Silajdžić. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.