Obilne padavine, evakuirali več kot 1000 ljudi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Obilne padavine, ki jih je s sabo prinesel ciklon Boris, so v deželi Emilija-Romanja na severu Italije ponoči povzročile poplave in zemeljske plazove. Z domov so po izrazitem poslabšanju vremenskih razmer evakuirali več kot 1000 ljudi.
Oglej si celoten članek

Najhuje so prizadete pokrajine Bologna, Forli, Cesena in Ravena ter Rimini, kjer šole danes ostajajo zaprte. Prekinjenih je več železniških povezav, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Skupno so z domov evakuirali okrog 1000 ljudi, od tega približno 800 iz pokrajine Ravena, 165 pa z območja Bologne. Vsi so preživeli noč v posebnih sprejemnih centrih, ki so jih zagotovile lokalne oblati, poročanje medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Največje težave povzročajo visoki vodostaji rek. Kritično je zlasti stanje na rekah Lamone in Montone v okolici Ravene. V mestu Faenza sta bregove prestopili reke Marzeno in Lamone in poplavili dele mesta. Poplavne vode so zaradi razlivanja reke Serio dosegle tudi središče kraja Castel Bolognese.

Mestne oblasti so ljudi na obeh bregovih naraslih rek pozvali, naj se umaknejo v višja nadstropja stavb, preložijo nenujna potovanja in se zadržujejo stran od rečnih obrežij in poplavljenih območij.

Emilijo-Romanjo so obsežne poplave prizadele že maja 2023, ko je umrlo 17 ljudi, škode je bilo za več milijard evrov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.