Obama jih je pokal

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Predsednik ZDA Barack Obama je na tradicionalni večerji za poročevalce iz Bele hiše v smeh spravil celotno dvorano.
Oglej si celoten članek


Barack Obama v svojem 17-minutnem govoru ni pozabil na nikogar, ne na nasprotnike, družino, sodelavce in seveda novinarje. S šalami je navdušil vse prisotne. Poleg novinarjev, politikov in drugih pomembnih gostov so se večerje udeležili tudi številni zvezdniki, med drugimi Ben Affleck , Ashton Kutcher , William H. Macy   in Demi Moore .

"Priznati moram, da nisem želel biti tukaj nocoj, a sem moral priti. Še eden od problemov, ki sem jih podedoval od Georgea W. Busha," je svoj govor začel ameriški predsednik.

 
 

V Belo hišo sem pripeljal novega prijatelja. Je topel, se rad ljubkuje, je zvest, navdušen. Imeti ga moraš na kratkem povodcu, saj oddirja vsake toliko v napačno smer in se zaplete v težave. A dovolj zdaj o Joeju Bidnu.

Obama o novi pridobitvi Bele hiše

 
Pojasnil je, zakaj na večerji nista prisotni njegovi hčerki. "Sasha in Malia nista danes z nami, ker sta v hišnem priporu. Ne moreš iti za zabavo z (letalom, op.p.) Air Force One na Manhattan, ne glede na to, čigavi otroci ste."

Na večerji je manjkal nekdanji podpredsednik Dick Cheney . "Zelo je zaposlen s pisanjem spominov, z delovnim naslovom Kako ustreliti prijatelja in zasliševati ljudi," je pojasnil Obama.

Izboljšal se je tudi predsednikov odnos s Hillary Clinton . "Med kampanjo sva bila tekmeca, danes pa si ne bi mogla biti bližje," je pojasnil Obama. "Takoj ko se je vrnila iz Mehike, me je stisnila v objem in mi dala velik poljub. Rekla mi je, naj grem tudi sam tja."

"Rad bi spregovoril o tem, kaj bo moja administracija storila v prihodnjih stotih dneh. V drugih stotih dneh bomo zrisali, zgradili in odprli knjižnico, posvečeno mojim prvim stotim dnevom," je dejal Obama, ki ve, kako uspešen bo v naslednjih stotih dneh. "Prepričan sem, da bom v naslednjih stotih dnevih tako uspešen, da jih bom lahko zaključil v 72 dneh - 73 dan pa bom počival".
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.