Obama in Putin na kratkem pogovoru

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednika ZDA in Rusije Obama in Putin sta na vrhu Azijsko-tihomorskega gospodarskega sodelovanja v Pekingu spregovorila nekaj besed.
Oglej si celoten članek

Pogovor predsednikov dveh velesil, ZDA in Rusije je trajal le nekaj minut, kljub temu pa je skoraj zasenčil ves ostali dogodek, uvodni večer vrha Azijsko-tihomorskega gospodarskega sodelovanja v Pekingu. Teme pogovora med Barackom Obamo in Vladimirjem Putinom agencije ne navajajo, menijo pa, da je šlo za izmenjavo stališč glede ukrajinske krize.

Putinov predstavnik za stike z javnostmi je potrdil, da sta se sogovornika na kratko pozdravila, vendar da nista imela priložnosti za kak resen pogovor. Priložnosti naj bi v okviru vrha poiskala v teh dneh.

Prvi naj bi k sogovorniku pristopil Obama, in sicer med čakanjem na skupno fotografiranje udeležencev vrha. Ta je med drugim vseboval kodeks oblačenja, ki je veljal za vse, vključujoč tudi Putina in Obamo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.