NZ: potres razbil izraelsko vohunsko mrežo?

Foto: EPA
Foto: EPA
Ena izmed žrtev februarskega potresa v novozelandskem mestu Christchurch je bil tudi izraelski vohun. Trije njegovi kolegi so potres preživeli. Mediji poročajo, da naj bi slednji vdrli v računalniški sistem tamkajšnje policije.
Oglej si celoten članek

Štiriindvajsetletni Ofer Benjamin Mizrahi je imel po poročanju časnika Southland Times pri sebi pet potnih listov. Policija medtem že preiskuje možnost, da bi vohunska mreža vdrla v računalniški sistem tamkajšnje policije.

Novozelandski premier John Key poročanja časnika ni želel komentirati. Dejal je samo, "da ni prišlo do zlorabe policijskega računalniškega sistema  in novozelandskih potnih listov s strani izraelskih državljanov".

V kombiju še s tremi vohuni

Mizrahi je bil pred potresom v kombiju skupaj s še tremi sodelavci - enim moškim in dvema ženskama. Zaradi velikih premikov zemlje ob potresu pa je vozilo zgrmelo v zemeljsko razpoko. Izrealci naj bi se sicer sestali na "nujnem sestanku" in v roku 12 ur so nameravali zapustiti državo.

Časnik Southland Times ob tem še poroča, da so se novozelandske oblasti po tem soočale z "neprijavljenim iskanjem in reševanjem ekipe s strani Izraelcev", ki so ekipo tudi umaknili iz mesta.

"Znanstvena fantastika"

Na poročanje medijev se je že odzval izraelski ambasador za južnopacifiško regijo Shemi Tzur. Domneve o obstoju vohunske mreže je označil za "znanstveno fantastiko". K temu dodajmo še komentar enega izmed bralcev na spletni strani ruskega časopisa Pravda. Ta pravi, da je potres razbil izraelsko vohunsko mrežo v Christchurchu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.