NZ: najhujša zima v zadnjih 50 letih

Foto: EPA Sneg na Novi Zelandiji. Foto: EPA Sneg na Novi Zelandiji. Foto: EPA Sneg na Novi Zelandiji. Foto: EPA Sneg na Novi Zelandiji. Foto: EPA Sneg na Novi Zelandiji.
Novo Zelandijo so zajele snežne padavine, ki so najhujše v zadnjih 50 letih. Na severnem delu otoka je sneg in veter povzročil veliko preglavic voznikom, več gospodinjstev pa je ostalo brez električne energije.
Oglej si celoten članek

Poveljnik civilne zaščite v prestolnici Wellington Rian Van Schalkwyk je tako vse tamkajšnje prebivalce opozoril, da naj se "pripravijo na najhujše", in na to, da ne bodo mogli zapustiti stanovanj oziroma hiš ter da lahko ostanejo brez električne energije.

V največjem mestu Auckland je zapadlo največ snega v zadnjih 70 letih, poroča meteorološka služba WeatherWatch. Snegu se niso mogli izogniti niti na Severnem otoku.

Čeprav so se temperature spustile le štiri stopinje Celzija pod ničlo, največ preglavic povzroča močan mrzel veter, ki otežuje pluženje cest in premikanje po prostem. Zaradi snega so zaprta tudi letališča v Christchurchu, Dunedinu, Queenstownu in na Severnem otoku.

Novozelandci so glede na geografsko lego države sicer navajeni na bolj blage zime, zato je takšno sneženje za njih še večje presenečenje. Vremenoslovci pričakujejo, da se bodo morali s takšnim vremenom sprijazniti še ves ta teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.