Novo Zelandijo močno streslo

Z Nove Zelandije za zdaj ne poročajo o žrtvah, je pa nastala velika gmotna škoda.
Oglej si celoten članek

Severni otok Nove Zelandije je danes stresel močnejši potresni sunek z magnitudo 6,3. Poročil o poškodovanih ali morebitnih žrtvah za zdaj ni, je pa potres povzročil več gmotne škode na stavbah; med drugim se je porušil velik kip orla na letališču v novozelandski prestolnici Wellington, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Potres je imel žarišče približno 115 kilometrov severovzhodno od Wellingtona. Območje je stresel ob 15.52 po lokalnem času (3.52 po srednjeevropskem).

Kot so sporočile reševalne službe, je potres povzročil predvsem škodo na stavbah. Na več hišah so se porušili dimniki, ponekod tudi zidovi, lomila so se tudi okna.

Med drugim se je porušil približno tono težak kip orla, ki je od decembra visel s stropa na letališču v Wellingtonu. Postavili so ga ob izidu drugega filma o Hobitu. K sreči pri tem ni bil nihče poškodovan, so sporočili z letališča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.