Novo Zelandijo močno streslo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Močan potres z magnitudo 6.5 je stresel novo Zelandijo. Žarišče potresa je bilo na globini 19 kilometrov. Epicenter 20 kilometrov od vzhodne obale Seddona.
Oglej si celoten članek

Tla so se stresla malo po 17. uri popoldne po lokalnem času oziroma nekaj po 7. uri zjutraj po srednjeevropskem času. Na Twitterju prebivalci poročajo o močnem tresenju tal. Gasilci so morali ljudi reševati iz dvigal, sprožili so se številni alarmi, ponekod je bila prekinjena oskrba z elektriko, a o večji gmotni škodi zaenkrat ne poročajo.

Po podatkih ameriškega geološkega centra USGS je bil epicenter potresa 57 kilometrov južno-jugozahodno od Wellingtona in na globini 14 kilometrov. Sprva so izmerili jakost 6,9, kasneje pa so ta podatek znižali na 6,5. Sledilo je več popotresnih sunkov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.