Nove žrtve poplav v Evropi

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 V noči na ponedeljek se je silovito deževje z močnimi vetrovi razdivjalo tudi na Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Poplave daljšega trajanja se pri nas lahko pojavijo le na kraških poljih in Ljub
Huda ura na Poljskem, Češkem in v Nemčiji. Skupno umrlo devet oseb. Evakuacije v nemškem mestu Görlitz ob meji s Poljsko so potekale celo noč.
Oglej si celoten članek

Oblasti so s poplavljenih območij evakuirale okoli tisoč ljudi

Po besedah predstavnice čeških reševalcev Lenke Moravcove so v soboto na območju ob meji s Poljsko in Nemčijo utonili trije moški, v soboto pozno zvečer pa so našli še četrto žrtev.

Številni prebivalci so se pred naraščajočimi vodami zatekli na strehe svojih domov. V mestih Chrastava in Frydlant sta jih vojska in policija reševali tudi s pomočjo helikopterjev.

Našli trupla
O treh smrtnih žrtvah poplav poročajo z vzhoda Nemčije. V nemškem mestu Neukirchen so gasilci našli trupla treh starejših oseb, ki so utonile zaradi narasle vode v kleti. Dve smrtni žrtvi je poplavni val terjal na Poljskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.