Nova preiskava o Maddie

Foto: Žurnal24 (Foto: AP)
Britanski premier David Cameron je ugodil prošnji zakoncev McCann, ki že več let pogrešata hčerko Maddie. Preiskavo bodo znova odprli.
Oglej si celoten članek

Scotland Yard se bo znova lotil preiskave pogrešane Madeleine McCann. Starša deklice, ki je izginila pred petimi leti, sta pri britanskem premierju dosegla ponovitev preiskave. Vztrajata, da so tako britanski kot portugalski policisti spregledali več pomembnih dokazov.

Poleg tega naj bi storili tudi nemalo napak. Zaradi tega prepričanja sta na Davida Camerona naslovila odprto pismo, v katerem ga prosita za ponovno odprtje primera. Cameron jima je zagotovil, da bo interna preiskava stekla, šefu policije pa je naročil ponovno preiskavo zbranih dokumentov in dokazov.

S tem primerom se bodo ukvarjali najboljši britanski kriminalisti, ki bodo dokaze preverjali tudi na Portugalskem. Portugalski je med preiskavo namreč pomagala britanska policija, in sicer pri zasliševanju Britancev iz okolice hotela, kjer je Maddie izginila, in letališča.

V primeru, da bo interna preiskava pokazala na nepravilnosti pri delu policije, bodo sprožili novo policijsko preiskavo o izginotju Maddie McCann.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.