Nova opozorila vremenoslovcev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Niti ena nevarnost še ni dobro odšla, pa že preži nova.
Oglej si celoten članek

Guverner Floride je danes razglasil izredne razmere, saj so vremenoslovci opozorili, da bi to ameriško zvezno državo, ki jo še vedno ogroža smrtonosni orkan Helene, naslednji teden lahko prizadel nov velik orkan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tropska nevihta Milton, ki je trenutno v zahodnem Mehiškem zalivu, naj bi se po napovedih okrepila v velik orkan, ki se bo sredi prihodnjega tedna pomikal proti Floridi, je sporočila državna meteorološka služba.

Milton bi lahko povzročil novo opustošenje na delih zahodne obale Floride, kjer si še niso opomogli od orkana Helene. V divjanju tega neurja, ki je doseglo četrto stopnjo na petstopenjski lestvici, je v več ameriških zveznih državah po navedbah AFP umrlo najmanj 220 ljudi, od tega najmanj 14 na Floridi.

Tamkajšnji guverner Ron DeSantis je pred prihodom orkana Milton razglasil izredne razmere v 35 okrožjih. "Še naprej bomo zagotavljali državna sredstva, da se pripravimo na učinkovito iskanje in reševanje, obnovitev električne energije in čiščenje cest," je zapisal na X.

Prve napovedi so pokazale, da bo Milton verjetno prečkal Florido v Atlantski ocean, pri čemer je NHC opozoril na morebitne "življenjsko nevarne vplive na dele zahodne obale Floride v torek ali sredo."

Vreme Osvežena napoved glede padavin prihodnji teden

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:05 6. Oktober 2024.

    Naj jih hudič vzame, bomo imeli mir pred njimi. !!

  • 11:52 6. Oktober 2024.

    Raytheon weather. El Joe bo rdečo Florido tako izpral, da bo spet postala modra....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.