Niso ji dali plače, doma jo je pričakal mož s sekiro

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Pijani mož ji je grozil da jo bo ubil, nato pa še otroka.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem odmeva zgodba, do katere je prišlo že oktobra v Slavonskem Brodu. Kot poroča portal Danica.hr, je takrat 46-letni moški s sekiro v roki grozil z ubojem svoji ženi in otroku, ker ženska v kavarni, kjer je delala, ni dobila plačila. Moški namreč zaradi tega ni imel denarja za pijačo.

Moškega so privedli pred roko pravice; kot še piše v obtožnici, je ženo in otroka tudi nagnal iz hiše in jima rekel, naj gresta v lokal, kjer so bili njegovi ženi dolžni plačo. V roki je držal sekiro in ponavljal, da bo oba ubil. Tožilci za moškega zahtevajo deset mesecev pogojne kazni, sodišče pa naj "odloči o odvzemu orodja za cepanje drv (sekira) z lesenim ročajem dolžine cca 80 cm."

Obdolženi je sicer brezposelen, pred tem incidentom ni bil kaznovan. V preiskavi se je branil, da je hotel iti s sekiro razbiti vrata kavarne, njegova žena pa je poklicala policijo.

Ženska je povedala, da je tistega dne šla na banko po denar, a ni mogla ničesar dvigniti, ker ji delodajalec ni izplačal plače. Mož je, je povedala, vzel v roke sekiro, njo in otroka nagnal iz hiše in jima rekel, naj gresta v kavarno po denar, sicer ju bo ubil.

Svet Mladi slovenski gozdar "ugasnil" hrvaško vas, zdaj obsojen

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 09:12 12. Januar 2024.

    "Obdolženi je sicer brezposelen,.." B.B., pa ti res nisi nikoli šole videl od znotraj. Tam kite med ribe šteješ, tukaj …

  • 23:06 11. Januar 2024.

    Če bi bil dec z jajci, bi šel v tisti bife in se po moško pomenil z delodajalcem. Tako pa …

  • 19:06 11. Januar 2024.

    No, to, da mu bo sodišče odvzelo sekiro, bo pa res mega varnostni ukrep za družino. Debili brez primere. Tak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.