Nič več "daril" farmacevtov

Foto: Pixell
Foto: Pixell
Hrvaški minister za zdravje napovedal vojno podkupovanju zdravnikov s strani farmacevtskih družb.
Oglej si celoten članek

Hrvaški minister za zdravje Rajko Ostojić je po obsežni protikorupcijski operaciji proti farmacevtom in zdravnikom napovedal povečan nadzor nad vsemi zdravniki v državi. S 15. novembrom bodo namreč posodobili računalniški sistem v zdravstvu, ki bo po besedah ministra omogočil spremljanje morebitnega koruptivnega obnašanja med zdravniki. "Vsak od 12 tisoč zdravnikov ima svojo šifro, preko katere bo v izpolnjenem informacijskem sistemu mogoče razbrati, ali obstaja sum, da nekdo od zdravnikov preferira določeno farmacevtsko družbo," je pojasnil za hrvaške medije.

V obsežni protikorupcijski operaciji proti farmacevtom in zdravnikom Hipokrat na Hrvaškem so kazensko ovadili 26 zaposlenih v Farmalu iz Ludbrega in 49 zdravnikov, ki naj bi v preteklih letih prejemali podkupnino, da bi favorizirali izdelke omenjenega farmacevtskega podjetja. Med preiskavo naj bi preverjali skupaj okoli 350 zdravnikov.

Po pisanju hrvaških medijev gre za največjo operacijo državnega tožilstva in njenega posebnega protikorupcijskega oddelka (Uskok) proti farmacevtski industriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.