Nezavestnemu sredi bolnišnice niso pomagali

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Moški je 23 ur čakal v bolnišnici, da bi mu kdo pomagal. Pomoči ni dočakal.
Oglej si celoten članek

Nadzorne kamere v bolnišnici Santa Croce di Moncalieri v Torinu so posnele zadnje ure življenja upokojenca Giuseppeja Ramognina. Moški je kar 23 ur čakal v prostorih urgence, da bi se mu kdo posvetil. 

Odvetnik Gabriele Roveta, ki ga je najela družina pokojnega, trdi, da so zaposleni napačno ocenili zdravstveno stanje moškega. Prepričan je, da to dokazujejo tudi posnetki dogajanja na hodnikih bolnišnice. Razvidno je, da je v bolnišnico prišel 1. maja ob 10. uri, okrog 13.30 je za kratek čas zapustil prostore urgence in se čez slabih pet minut vrnil, piše Corriere della Sera. 

Naslednji dan ob 7. uri je bil Ramognino še živ. Bolnišnično osebje se je odzvalo dve uri kasneje, ko jih je eden od pacientov, ki je bil v čakalnici, opozoril na Ramognina. "Zamenjali so ga za enega od brezdomcev, ki spijo v bolnišnici, zato mu niso hoteli nuditi pomoči," je dejal odvetnik. Ramognino je umrl zaradi okužbe črevesja.

Odvetnik napoveduje, da bodo zadevi prišli do dna. "Ne vem, ali bi ga lahko rešili, a dejstvo je, da ni dobil potrebne zdravstvene pomoči. Pomagali mu niso niti, ko ga je eden od zaposlenih našel nezavestnega na stranišču," je dejal Roveta. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 22:58 3. Oktober 2019.

    Na urgenci v Ljubljani pa od trenutka ko te pripeljejo z rešilcem do pregleda pri zdravniku čakaš 11 ur in …

  • 22:18 3. Oktober 2019.

    Samo vprašam, kje so bili njegovi domači, ko očeta ni bilo 23 ur ni bilo domov?

  • 19:34 3. Oktober 2019.

    Naj pocrkajo vsi dohtarji, ki mu niso pomagali.... banditi egoistični.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.