Neverjeten posnetek: Ruski lovec z nevarnim manevrom nad ameriškega

Foto: Norad/X
Foto: Norad/X
Kot je razvidno s posnetka, v nekem trenutku rusko lovsko letalo izvede nevaren manever in ameriškemu lovcu preseka pot.
Oglej si celoten članek

Severnoameriško poveljstvo za zračno in vesoljsko obrambo (Norad) je objavilo neverjeten videoposnetek eskadrilje lovcev prestreznikov F-16C, ki so prejšnji teden doživeli incident na nebu v bližini Aljaske. "Ravnanje ruskega Su-35 je bilo nevarno, neprofesionalno in je ogrozilo vse," so sporočili na družbenem omrežju X.

Ameriška lovska letala so poletela, da bi operativno prestregla ruske strateške bombnike Tu-95 in njihovo bojno spremstvo. Kot je razvidno s posnetka, v nekem trenutku rusko lovsko letalo Su-35 izvede nevaren manever in ameriškemu lovcu preseka pot.

V letalstvu je "headbutt" (udarec z glavo) pogovorni izraz za poseben manever, pri katerem vojaško letalo prestreže sovražnikovega, se postavi pred njega in ga tako prisili, da spremeni smer ali se obrne.

Foto: Norad/X Nevaren incident: Posnetek prestrezanja ruskih lovcev Ta manever vključuje agresivno pozicioniranje letala prestreznika, pogosto zelo blizu drugega letala, da vizualno in fizično pokaže moč in prisotnost, ter prisili tarčo, da upošteva navodila, kot je pristanek ali zapuščanje omejenega zračnega prostora.

Ruska letala niso zapustila mednarodnega zračnega prostora, kar pomeni, da niso vstopila v zračni prostor ZDA ali Kanade. Ta ruska dejavnost v bližini Aljaske se pojavlja redno in ne velja za grožnjo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 13:06 1. Oktober 2024.

    rusofili veseljo komentirajo ampak ne zavedajo da jih američano veselo spremljajo ip naslove.......že ko odprejo google vedo kdaj in kje …

  • 12:37 1. Oktober 2024.

    Fail-16...

  • 12:35 1. Oktober 2024.

    Bravo Rusija pokaži tem drekačem kje jim je mesto

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.