Netanjahu jim je zagrozil, da bodo ostali brez doma

Foto: Profimedia Izrael, napad na Bejrut Foto: Profimedia Izrael, napad na Bejrut Foto: Profimedia Benjamin Netanjahu
Kdor bo imel pri sebi doma raketo, bo ostal brez doma, je bil oster.
Oglej si celoten članek

Izrael bo še naprej izvajal napade na cilje proiranskega šiitskega gibanja Hezbolah v Libanonu, je danes napovedal izraelski premier Benjamin Netanjahu. Po njegovih besedah bodo brez doma ostali vsi, ki tam hranijo orožje. Izraelska vojska je medtem sporočila, da je pozno popoldne začela nov val napadov na cilje gibanja.

"Še naprej bomo Hezbolahu zadajali udarce," je po obisku izraelske obveščevalne baze dejal Netanjahu. Dodal je, da kdor bo imel pri sebi doma raketo, bo ostal brez doma, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska vojska je medtem znova napadla libanonsko prestolnico Bejrut, pri čemer je bilo po navedbah tamkajšnjega ministrstva za zdravje ubitih šest ljudi, še 15 pa ranjenih. Tarča napada naj bi bil eden od poveljnikov šiitskega gibanja Hezbolah. Tako viri v gibanju kot izraelska vojska so potrdili, da je bil poveljnik v napadu ubit.

Čezmejno obstreljevanje med Hezbolahom in Izraelom se je okrepilo po začetku vojne v Gazi oktobra lani. Prejšnji teden je za zaostritev razmer poskrbela množična eksplozija komunikacijskih naprav pripadnikov libanonskega gibanja, za kar so številni okrivili Izrael, ki pa odgovornosti ni prevzel.

Foto: Profimedia Izrael, napad na Bejrut Po navedbah libanonskega ministra za zdravje Firasa Abiada je bilo v izraelskih napadih na Libanon od ponedeljka ubitih 558 ljudi, od tega 50 otrok, 1835 pa je bilo ranjenih. Spričo nasilja je svoje domove zapustilo že več deset tisoč ljudi. Iz sveta se medtem vrstijo svarila pred morebitno popolno vojno v regiji, ki da bi Libanon lahko spremenila v naslednjo Gazo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:51 24. September 2024.

    Netanjahu je terorist, ki ga podiprajo ZDA. In ni ga junaka, ki bi temu naredil konec..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.