Nekdanjega jugoslovanskega diplomata so našli mrtvega v morju

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Umrl je Budimir Lončar.
Oglej si celoten članek

V 101. letu starosti je v rojstnem kraju Preko na otoku Ugljan danes umrl nekdanji jugoslovanski in hrvaški diplomat Budimir Lončar, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zadarski spletni portal Arena je navedel, da naj bi Lončarja mrtvega našli v morju. Lončarjevo smrt je na Facebooku potrdil tudi zgodovinar Tvrtko Jakovina, navaja Hina.

Lončar je bil diplomat, veleposlanik in zadnji jugoslovanski zunanji minister, zatem pa posebni odposlanec generalnega sekretarja Združenih narodov Butrosa Butrosa- Galija za Gibanje neuvrščenih ter svetovalec dveh hrvaških predsednikov, Stjepana Mesića in Iva Josipovića.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.