Našli ubitega župana

Foto: EPA
Foto: EPA
V samooklicani ljudski republiki Lugansk na vzhodu Ukrajine so našli ustreljenega župana enega od mest, ki je pod nadzorom proruskih separatistov.
Oglej si celoten članek

Po navedbah tamkajšnjih medijev so ob truplu Jevgenija Iščenka, župana mesta Prvomajsk z 38.000 prebivalci, našli še tri trupla.

Oblasti v Lugansku odgovornost za umor 45-letnika pripisujejo ukrajinskim obveščevalnim službam. Po poročanju dpa sicer krožijo tudi govorice o boju za oblast med proruskimi separatisti.

Doslej je bilo v nemirih v državi od lanskega aprila ubitih že več kot 5.000 ljudi, so sporočili Združeni narodi. Samo zadnjih devet dni je umrlo 262 ljditi, kar je največ po septembra sklenjenem premirju v Minsku. Obe strani druga drugo obtožujeta glede tega, katera je manj pripravljena na resnično položitev orožja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.