Nasilje zahtevalo 32 žrtev

Foto: EPA
Foto: EPA
V zvezni državi Asam na severovzhodu Indije je v dveh dneh nasilja umrlo 32 ljudi.
Oglej si celoten članek

Policija odgovornost za napade pripisuje uporniškim separatistom, proti katerim je sprožila obsežno akcijo.

Novo nasilje je izbruhnilo v četrtek, ko so v dveh vaseh ponoči ustrelili enajst ljudi. V petek so uporniki ubili še 12 ljudi, danes pa je policija odkrila še devet trupel, s čimer se je število žrtev povzpelo na 32. Policija je po novem valu nasilja do nadaljnjega uvedla policijsko uro.

Žrtve napadov so muslimanski priseljenci, ki so v ozemeljskem sporu s pripadniki plemena Bodo. Policija odgovornost za napade pripisuje prepovedani Narodni demokratični fronti Bodolanda, ki že več desetletij zahteva neodvisnost.

Napadi so se zgodili v času, ko v Indiji potekajo splošne volitve. Te so se začele 7. aprila in se bodo končale 12. maja, potekajo pa v več fazah. V zvezni državi Asam so se volitve zaključile 24. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.